GRUPPEN ER FOR:

Dig, der har lyst til at tale om døden, som en del af livet, og være sammen med andre, som har samme interesse for dette livgivende emne.

Der er altid kaffe, te og kage.

 

CAFÉ LIV & DØD

LEV MENINGSFULDT MED SORG

- om at ville have det godt igen

TIRSDAG DEN 4. JUNI 2024 KL. 19.00 - 21.00

VI MØDES:

Følg os via Facebook, gruppen hedder Cafè Liv & Død, med information om events mm.

ADGANGKRAV:

Caféen er åben for alle, og det kræver ingen forudsætninger at deltage.

Tag eventuelt en ven eller veninde med, hvis det giver mening for dig. Nysgerrighed på at tale og dele dine tanker omkring døden og livet med døden, som medspiller?

Husk tilmelding!

LIDT HISTORIE:

Idéen til denne café stammer fra Schweiz, hvor en læge i 2004 startede med at holde disse sammenkomster med hovedformålet at nedbryde tabuet omkring døden i en uformel ramme. Det inspirerede englænderen Jon Underwood, som startede begrebet Deathcafé.com, som nu har spredt sig til ca 70 lande, og der er afholdt cirka 10.216 caféer. Hans formål er ligeledes at få mest ud af vores endelige liv.

At miste et menneske, vi elsker, kan føles helt ubærligt. Andre typer af tab kan også være svære - tabet af ungdom, et godt helbred, arbejdsevne, partner, familieliv eller livslyst.

 

Efter et smerteligt tab kan det være svært at forestille sig, at man nogensinde kan blive glad igen. Det kan føles forbudt at grine eller opleve nydelse. Vi kan tvivle på, om der nogensinde bliver plads til lys og glæde i vores liv igen.

Vi vil gennemgå den nyeste sorgforskning, herunder 2-spors-modellen, som Teit vil sætte op imod tidligere teorier og fordomme om sorg og krise. Vi vil også komme ind på hvilke følelser, vi typisk går igennem, og hvilke udfordringer mange møder fra omgivelserne.

 

Teori og livserfaring

Foredraget veksler mellem letforståelig teori og Teits egen livserfaring med mange typer af tab. Den største sorg er tabet af hans 12-årige datter i 2004. I årene efter hendes død brugte han mange kræfter på at genfinde sin livsglæde, og først flere år senere mærkede han igen lysten til at leve. En ny taknemmelighed, kreativitet og livsgnist dukkede op.

Kom og hør hvordan det kan lykkes at finde balancen mellem at leve med en sorg - som aldrig forsvinder - og et udadvendt og ofte lykkeligt liv med dyb taknemmelighed.

Foredraget henvender sig til mennesker med alle typer tab, samt pårørende til nogen der har mistet, oplevet svære skilsmisser, sygdom og andre af livet store udfordringer.

 

Tilmelding ved at indbetale 85 kr. på MobilePay 30 20 80 29 (Teit Sort Uldum)

 

Ser frem til at møde jer

De bedste hilsner

TEIT SORT ULDUM

Psykoterapeut

Foredrag af psykoterapeut Teit Sort Uldum

KONTAKT:

Kontakt: Psykoterapeut Teit Sort Uldum

Mobil: 30 20 80 29
Mail: teit.sort.uldum@gmail.com

www: sorgogstress.dk

VIBEHOLM SORG- og STRESSKLINIK

Hågendrupvej 53

3250 Gilleleje