Tre kvindelige kunstnere med hver deres udtryk

Gilleleje gamle Posthus' tredje sommerudstilling i 2021 er i perioden fra den 1. til 21. august. Denne gang er det tre kvindelige kunstnere, der udstiller i posthuset.

 

 

Rikke Bhathenas drivkraft er det enkelte maleris mulige dybder og historie samt processen.

Det smukke og det lidt underlige, uhyggelige i illustrationerne er omdrejningspunktet i den samling af malerier som hun udstiller. For at kunne værdsætte det skønne, må vi kende til det grimme, ingen himmel uden helvede osv. Her er det beskueren der selv sætter grænser for dybden og processen i maleriet.

 

 

Karen Lindberg er akvarelmaler helt ind i sjælen. Lethed og flygtighed er de to ord hun selv bruger om akvarellens særlige muligheder for at fange lyset, og bevægelsen i de charmerende billeder- og når man ser Karens billeder får man en intens oplevelse af lys i bevægelse. I denne udstilling viser hun billeder fra Gilleleje og omegn.

Der er på en gang alvor, intensitet, men også poesi og humor i Karens skønne billeder.

 

 

Merete Deichmann laver fornøjeligt keramik. Humoristiske fugle med glimt i øjet såsom høns, tukaner, samt havfugle er gennemgående tema i de skulpturelle arbejder. Udover dette laver hun haveborde og fuglebade, men også vægrelieffer, fade, vaser og skåle.

På udstillingen viser hun et bredt udsnit af sit virke. Merete er uddannet i England med eget værksted i Hillerød i 18 år.

 

RIKKE BHATHENA

MERETE DEICHMANN

KAREN LINDBERG